Årets Julfest.

Den 18 december hade klubben sin traditionella julfest på Bödkaregården. Närmare fyrtio medlemmar infann sig, hade kul, åt god julmat och tävlade mot varandra.

För dagen var Niclas Ellberg kökschef och han skaffade julmaten tillsammans med Rizan. Med köksjobbet och framdukningen av maten hade Niclas hjälp av John och Jonas Wallin, Jonny Appelby och Martin Kardum. Maten smakade alldeles utmärkt gott och allt jobb i samband därmed uppskattades verkligen.

Innan maten blev det traditionell en tävling på luftpistol där medlemmar lottades ihop parvis. Skyttarna i varje par tävlade mot varandra och den som vann gick vidare till en A-final och den andre till en B-final. A-finalen gick ut på att skjuta 10 skott på tio minuter och de fyra bästa gick vidare för att göra upp om segern. I B-finalen gällde det att under en tid av en minut skjuta så många bra skott som möjligt.

Under tävlingen förde åskådarna mycket oväsen för att störa skyttarna (allt enligt traditionen).

När denna tävling var genomförd togs paus för att äta julmaten.

Därefter sköts B-finalen och denna vanns av Kejo Ollikainen med 67 poäng. Tvåa blev Jonas Wallin med 64 poäng, trea Magnus Rosberg med 55 poäng och fyra Stefan Nilsson med 51 poäng.

Och så var det dags för A-finalen och denna slutade med att Mahir Spahic segrade med 90 poäng, tvåa blev Leif Hiljestrand med 89 poäng, trea Cecilia Åkesson med 88 poäng och fyra Johan Bredmark med 85 poäng.

När tävlingarna var slut blev det prisutdelning, varefter det var dags att tacka för maten och ge sig hem mätt och belåten.

Klubbens julfester är populära traditioner som många medlemmar uppskattar. Inte minst hjälper den till att man lär känna varandra lite bättre, vilket ju är viktigt i en klubb. Tyvärr lyste PPC-fantasterna med sin frånvaro, men det s m ä l l e r väl inte tillräckligt högt under julfester för att de skall bli intressanta, eller…. ?

På tal om att smälla högt så kan man göra detta vid klubbens nyårssalut, som äger rum på Bödkaregården på måndag den 31 december. Anmälningstiden går ut kl. 9:30.