FÖRSTA MÅNADSTÄVLINGEN I FÄLT PÅ BÖDKAREGÅRDEN.

För många år sedan ordnades alla Malmö PK:s månadstävlingar i fältskytte på Bödkaregårdens skjutbana. Sedan flyttades de av någon anledning till Spille- pengen. Men nu har grupp Kristensson tagit upp den gamla seden och ordnat en månadstäling i fält på Bödkaregården igen.

Och se där, tävlingen fick inte mindre än 45 starter, vilket är ovanligt mycket. Skyttarna fick skjuta under tak i duggregnet och man slapp stappla omkring i ler- vällingen på Spillepengen. Också banläggarna var glada därför att man kunde utnyttja befintliga ställ på Bödkaregården och slapp långa transporter till och på Spillepengen. Det blev med andra ord positivt att lägga tävlingen på Bödkare- gården och inte minst vår kassör är nog glad att vi denna gång slapp betala ban- hyra, som vi annars alltid krävs på när vi skjuter på Spillepengen…. .

Nu blev tävlingen på Bödkaregården inte den lättaste månadstävlingen, men det nåddes ändå några riktigt bra resultat. Eller vad sägs om att Leif Gustavsson vann mästarklassen på goda 46 träff, Tomas Petersen klass C2 på goda 45 träff och Niels-Martin Nielsen klass C1 på goda 41 träff.

I veteranklassen vann Lasse Sjöberg, som hade 45 träff och därmed visade (efter en längre resultatsvacka) att han fortfarande kan skjuta bra! Sen kan man ju inte låta bli att nämna att också vår äldste skytt, Erik Lundberg, trots sin höga ålder på över 90 år, var med på tävlingen !

Nämnas kan också några bra resultat i andra vapenklasser, nämligen att Rune Gustavsson inte helt oväntat hade 46 träff i klass A och att Niels-Martin Nielsen vann klass R med  31 träff (och därmed för dagen vann i två klasser, inte illa!).

Vi får hoppas att antalet starter blir bra också på nästa års månadtävlingar, efter- som månadstävlingar i de olika grenarna ju är grunden till ett bra tävlingsskytte.