Månadstävling i fältskjutning den 9 februari 2013.

Så har klubben haft en månadstävling i fält och denna gång var det 39 starter, vilket innebär att klubbens månadstävlingar i fält blir allt populärare.

För dagen var det Micke Bäckman och hans grupp som arrangerade tävlingen och det blev en riktigt bra tävling, även om den inte blev särskilt lätt. Det fanns nämligen  en station med sex ”puckar” på 25 m och en skjuttid på 11 sek (i C-klassen), vilket  ingen klarade av. Det fanns dock två skyttar i klassen (bl. a. Rune Gustafsson) som lyckades träffa fem av de sex  ”puckarna”.

Vi har nu skjutit tre månadstävlingar i fältskytte på Bödkaregården (istället för på Spillepengen, eftersom det har blivit dyrt att skjuta där), men ännu har ingen skjutit fullt i klass C på dessa tävlingar. Detta tycks bevisa att man kan ordna ordentliga månadstävlingar i fältskytte hemma på vår bana, vilket ju är glädjande.

Tävlingen var en poängtävling av s.k. norgemodell, det vill säga man fick en poäng för varje träff och en poäng för varje träffad figur. Man kunde få 48 träff i 23 figurer, alltså maximalt 71 poäng. Detta lyckades ingen att uppnå, men det blev ändå en hel del goda resultat:

Om vi börjar med finkaliber så vann Rune Gustafsson i klass C3 med mycket goda 69 poäng. Tvåa blev Leif Hiljestrand med 64 poäng och trea Lars-Göran Ekstrand med 62 poäng.

I klass C2 vann Bo-Göran Christiansen med 60 poäng, tvåa blev Magnus Rosberg med 55 poäng och trea blev Kauko Ollikainen med 54 poäng.

I klass C1 vann Peter Gregefalk med 56 poäng , Boris Nilsson blev tvåa med 54 poäng och Niels-Martin Nielsen trea med 49 poäng.

I klass veteran äldre vann Heinz Wagner med 64 poäng tvåa blev tätt därefter Lennart Jönsson med 63 poäng och Hasse Nilsson blev trea med 47 poäng.

I de grövre kalibrarna så vann Rune Gustafsson i klass A med 60 poäng, tvåa blev Lars-Göran Ekstrand tätt därefter med 59 poäng och trea blev Peter Bengtsson med samma resultat, d.v.s. 59 poäng.

I revolverklassen vann Leif Gustafsson med 55 poäng, tvåa blev Kim Olsson med 49poäng och trea Magnus Rosberg med 40 poäng.

Deltog gjorde också skyttar från KA2, SJ-PK och Kävlinge Pk. Förhoppningsvis deltar med tiden fler skyttar från andra klubbar vid våra månadstävlingar!

Och när man hade trivts med tävlingen och skjutit färdigt denna kyliga februaridag  serverades smörgåsar och så kunde man värma sig på varm och underbart god ärtsoppa tillagad av Mickes fru. Det kunde inte bli en bättre avslutning på tävlingen!