MÅNGA NYA SKYTTAR…

Den 25 april höll klubben sin första precisionstävling för året och som stor överraskning deltog så många som 35 skyttar. Av dessa var inte mindre än 14 skyttar alldeles nya skyttar som precis genomgått kursen för pistolskyttekortet och som för första gången skulle prova på hur det känns att tävla.

Många märkte säkert att det där med pistolskytte inte är så enkelt, men det är bara att träna på så blir det snart bra. Enligt de rutinerade skyttarna är den bästa träningen att tävla så mycket som möjligt så det gäller att hålla sig uppdaterad med klubbens tävlingsprogram och delta vid tävlingarna i de olika grenarna.

Åtskilliga av de nya skyttarna sköt minsann riktigt redan från början eller vad sägs om Dan Spjuth, som hade utmärkta 313 poäng, Senad Fljugaj, som hade 281 poäng och Jonas Wallin, som hade 280 poäng. Men det fanns många andra bra resultat, vilket framgår av den kompletta resultatlista under fliken tävlingsresultat. När man läser de nya skyttarnas resultat skall man också komma ihåg att det inte är lätt att skjuta med lånade klubbvapen som man inte känner till så bra och som man inte hunnit ställa in så noga efter den föregående skytten som lånat vapnet.

Vid månadstävlingen deltog givetvis också några av klubbens mera rutinerade skyttar och här följer ett utdrag ur resultatlistan:

Klass 3 vanns av Mahir Spahic på 336 poäng. Mahir är en riktigt duktig skytt. Klass 2 vanns av Mats Svensson på 329 poäng. Mats har inte skjutit på länge och detta resultat är därför verkligen bra. Klass 1 vanns av Peter Gregefalk på 319 poäng. Peter blir också allt bättre. Klass veteraner slutligen vanns av Hasse Nilsson på 306 poäng. Det är inte första gången Hasse vinner.

Antalet deltagare vid denna tävling var i själva verket så många att skyttarna inte fick plats på en bana utan man fick dela upp sig på två. Att så många deltog gladde säkert också vår ordförande, Tore Adnoff, som för dagen var tävlingsledare.