NTE PRECIS LÄTT DEN HÄR GÅNGEN HELLER….

Årets skånemästerskap i fältskjutning ägde rum i Ljungbyhed och tävlingen räknades också som en kretsfält skjutning. Banan var förlagd utmed det ”gamla” militärflygfältet (som numera användes i liten omfattning för civilflyg) och den gick i trevlig terräng.

Som vanligt, frestas man att säga, var tävlingen svår och det blev tufft redan på station 1, där man skulle skjuta på 6 figurer på ett ganska långt avstånd. Sedan fortsatte det i samma stil, någon sa att när han på station 7 skulle skjuta på en figur till vänster såg den pytteliten ut i förhållande till sikte och korn.

Men några skyttar lyckas alltid ändå och så även några från vår klubb. Sålunda blev   Rune Gustavsson 6a i klass C3 på för dagen mycket goda 46 träff i 34 figurer. Med detta resultat uppfyllde Rune fordringarna för standardmedaljen i silver. I klass C2 hade Tomas Petersen 41 träff i 30 figurer och blev därmed 9a och i klass veteran äldre blev Heinz Wagner 7a med 43 träff i 31 figurer och detta resultat räckte till en standardmedalj i brons.

Men Rune Gustavsson nöjde sig inte med det goda resultatet  med C-vapen, utan hade ett ännu bättre resultat och placering med A-vapen. Sålunda blev Rune 2a i klass A3 med 47 träff i 28 figurer!

Det blev några andra bra resultat för klubbens skyttar och detta kan man läsa i den kompletta resultatlistan.

Slutligen kan man önska sig att det vore bra om fler av våra medlemmar skulle vara med vid de olika mästerskapen, därför att bättre träning finns inte.