Är du intresserad av att börja skjuta pistol?

Pistolskytte

Har du funderat på om pistolskytte kan vara nåt för dig? Pistolskytte bedrivs i många olika grenar såsom luftpistolsskytte som skjuts på 10 meter på en inomhusbana, precisionsskjutning med krutvapen på 25 meter, fripistol med krutvapen på 50 meter, fältskytte med krutvapen på varierande avstånd, och även grenar såsom spring- och skidskytte, samt dynamiskt skytte, där skytten inte bara måste skjuta med hög precision men även på kortast möjliga tid ta sig från en skjutposition/-station till en annan, och där antalet avlossade skott kan variera kraftigt.

Hos oss kan du börja med luftpistol från de tidiga tonåren samt krutskytte från 15-års ålder (med målsmans godkännande) och sedan fortsätta din skyttekarriär livet ut – pistolskytte är en av de få idrottsgrenar där du kan börja med lika stort nöje oavsett om du är 15 eller 65!

Ansökan

Om du är redo att gå vidare med en ansökan, skicka ett mail till medlem@malmopistolklubb.se där du skriver några rader om dig själv. Efter överenskommelse är du sedan välkommen till en av våra informationskvällar.

Utbildning

Nya skyttar måste genomgå en grundutbildning som efter skriftligt och praktiskt prov ger dig ”Pistolskyttekortet”. Detta är pistolskyttets gröna kort och ett bevis för dina kunskaper och det ger dig rätt att tävla utanför klubben och är en förutsättning för att du skall kunna skaffa eget vapen.

Utbildningen börjar i september med luftpistolskytte. I april hålls det teoretiska provet och efter godkänt prov så startar krutskytte utomhus och dom praktiska proven. Utbildningen avslutas i maj.

Träning och vapen

Klubben har vapen som du som ny skytt vid träning eller tävling får låna. Vid varje träning finns en skjutledare som hjälper dig att komma igång och lär dig grunderna. Stor vikt läggs på säkerhet som är mycket viktig i denna sport.

Välkommen med din medlemsansökan.