Bli Medlem

Är du intresserad av att börja skjuta pistol är du välkommen till Malmö Pistolklubb. Skicka ett mail till  medlem@malmopistolklubb.se där du skriver några rader om dig själv. Efter överenskommelse är du sedan välkommen till en av våra informationskvällar.

Som ny skytt får du ansöka om medlemskap i Malmö Pk. Din ansökan behandlas på styrelsemöte och när den godkänts blir du antagen som medlem.

Nya skyttar måste genomgå en grundutbildning som efter skriftligt och praktiskt prov ger dig ”Pistolskyttekortet”. Detta är pistolskyttets gröna kort och ett bevis för dina kunskaper och det ger dig rätt att tävla utanför klubben och är en förutsättning för att du skall kunna skaffa eget vapen.

Utbildningen börjar i september med luftpistolsskytte. I april hålls det teoretiska provet och efter godkänt prov så startar krutskytte utomhus och dom praktiska proven. Utbildningen avslutas i maj.

Klubben har vapen som du som ny skytt vid träning eller tävling får låna. Vid varje träning finns en skjutledare som hjälper dig att komma igång och lär dig grunderna. Stor vikt läggs på säkerhet som är mycket viktig i denna sport.

Välkommen med din medlemsansökan.